#1 Het verschil tussen een krentenbol en een eierkoek

Nieuwe dingen. Nieuwe dingen zijn spannend, leuk en eng tegelijk. Ruim drie jaar geleden zijn wij aan iets nieuws begonnen. We hebben Bakkerij Broeckx overgenomen en Bakkerij Adams geopend. Dat was heel spannend, heel eng en heel leuk. Ik durf hier eerlijk te zeggen dat ik amper wist waar ik aan begon. Voor Ronald was dit anders. Die was immers al zo’n 20 jaar bakker en werkte al 10 jaar bij Jan en Marleen. Ronald kende de bakkerij al van binnen en van buiten. Ik wist amper het verschil tussen een krentenbol en een eierkoek en ging nog net geen vaas halen als ze bloem kwamen ‘blazen’…*

Inmiddels zijn we aan ons nieuwe leven gewend en kunnen er wel weer wat nieuwe dingen bij. Nieuwe, leuke dingen zoals deze column. De afgelopen jaren heb ik zoveel geleerd en meegemaakt dat ik het zonde vind om dit niet te delen met mensen. Ik heb veel geleerd over brood, over bakprocessen, over voeding, recepten en we krijgen veel tips en vragen van onze klanten. In deze column ga ik hier op in. Twee keer per maand mag ik over deze onderwerpen een stukje schrijven en zo een kijkje in de keuken van onze bakkerij geven of, beter gezegd, ‘het geheim van de bakker’ een beetje prijsgeven…   

Het is een kleiner project, maar wel weer spannend en ook een beetje eng. Ik heb er in ieder geval veel zin in! Ik heb voorlopig inspiratie genoeg maar als je ideeën of suggesties hebt of zomaar wilt reageren, dat mag, graag zelfs.

*Bloem wordt door de leverancier via de vrachtwagen direct de silo’s ingeblazen. Vandaar blazen en niet leveren of lossen.