Wat gaan we doen in de vakantie?

We hebben nog wat losse eindjes en met een aantal dingen tijdens de verbouwing een beetje pech gehad. Het doel is om voor Pasen alles op punt te hebben. Tijdens onze Carnavalsvakantie hebben we hier weer wat meer tijd en ruimte voor. Wat moet er nog gebeuren?

De oplettende kijker heeft het al gezien; er staat een vrieswagen op de oprit. We hebben wat problemen met onze nieuwe vriezer en deze moet helemaal leeg. Dan kunnen de monteurs hem nakijken en schoonmaken. We lopen hier al vanaf de zomer, toen is deze vervangen, mee te sukkelen. Vooral Ronald en de bakkers hebben hier last van, wij en jullie gelukkig niet, maar fijn is anders. Dit wordt hopelijk nu opgelost! Die vrieswagen staat dus op de oprit. Met de oprit moeten we ook nog wat. Deze moet opgehoogd worden. Hiervoor moeten we stenen kiezen; stevige want er staan soms zware vrachtwagens. Vervolgens moeten deze eruit en de andere erin. We moeten even kijken of dat in de vakantie gaat lukken of dat het een keertje later moet. Voor klanten natuurlijk fijner als het kan als we dicht zijn, maarja zolang die vrieswagen er staat…

Ondertussen is ook tuin leeggeruimd. Hier stond nog behoorlijk wat rommel en de tuin zelf was ook geen mooie tuin meer. We hebben nu het plan een onderhoudsvriendelijke tuin aan te laten leggen, maar wel met fruitbomen, bessenstruiken, rabarber en eventueel kruiden enzo. Wie weet wat voor lekkers we hiermee nog kunnen creëren.

Dan hebben nog een aantal losse eindjes, letterlijk. De elektriciens moeten nog een aantal draden wegwerken en met de dakbewerker de zonnepanelen nakijken. We moeten nog een aantal stootranden in de winkel. En boven moeten we nog een beetje opknappen. Tot slot, hebben we nog een heel mooi logo dat op de gevel komt, dat is het laatste puntje op de i!

En had ik al gezegd dat we nog een paar daagjes weggingen… Deze vakantie, van zondag 23 februari tot en met 4 februari, zal het meer dan waarschijnlijk niet allemaal afkomen, maar voor Pasen moet lukken.