Wat doe je op een bakkersbeurs?

Regelmatig zijn er bakkersbeurzen. Ieder jaar is er een grote in België, waar Ronald vorig jaar tweede werd bij een vakwedstrijd in de categorie pistolets, en eentje in Nederland. Die was afgelopen week. Gezien al onze plannen hadden we van tevoren een lijstje gemaakt:

  • Bakkerijvloeren; die van ons is aan vervanging toe. En lelijk. We hebben hier zelfs mooie gezien. Zo mooi dat ze ook in een winkel geplaatst zouden kunnen worden. Dat biedt perspectief!
  • Kleding. Altijd leuk, altijd moeilijk. De dames zijn net in het nieuw gestoken, maar voor de zomer moeten we wel een andere blouse en ook voor de bakkers hebben we gekeken naar kleding in onze huisstijl.
  • Machines. Ronald is onder andere op zoek naar een kneder, een uitvouwer en een stokbroodmachine. Ook moeten onze eigen machines uit elkaar en misschien anders opgesteld worden, kan dat überhaupt vroegen we ons af? Gelukkig gaf onze vaste leverancier aan dat dat geen probleem is.
  • Taartonderleggers. Die van ons zijn voor mij al jaren een doorn in het oog, maar helaas nog geen alternatief gevonden. Ook nu niet, maar we zagen veel voorbeelden van taarten zonder taartonderlegger. Alleen een net kartonnetje…
  • Kijken naar de inzendingen voor de wedstrijden. Want ook op deze beurs zijn vakwedstrijden en de inzendingen waren echt super!
  • Nieuwe, innovatieve ideeën. Maar dat viel een beetje tegen. We hebben niets spectaculairs gezien. Niet op product- of proces niveau, ook niet wat betreft winkelinrichting.

En tussendoor natuurlijk volop proeven; het blijft natuurlijk ook een lekkere beurs 😊 en bijpraten met collega’s, vertegenwoordigers, oud-leraren en leveranciers. Voor ons een nuttige dag en we zijn weer wat stapjes verder. Langzaamaan komen we er wel!