Too Good To Go

Te goed om weg te gooien. Wij hebben onze derving redelijk onder controle, maar het hoort erbij. Het went echter niet. Iedere keer vind ik het vervelend om producten waar niets mis mee is in de prullenbak te kieperen. En nu hebben we ons aangesloten wij een geweldig initiatief! Too Good To Go, lees hier wat dit inhoud:

Too Good To Go is ontstaan in België. Vanuit het idee dat er teveel goed voedsel weggegooid wordt. Too Good To Go gaat de strijd aan tegen voedselverspilling. In België gooien we bijvoorbeeld 3,5 miljoen ton eten in de vuilnisbak. Per persoon is dat thuis meer dan 15 kilo per jaar. Zonde! Dat vonden de bedenkers van Too Good To Go ook, toen letterlijk voor hun neus hapjes weggegooid werden waarvan ze 5 minuten eerder nog heerlijk gegeten hadden.

Daarom hebben ze een app ontwikkeld waarmee je met korting eten kun kopen wat anders weggegooid zou worden. Jij kunt heerlijk genieten en de lokale ondernemer (bakker, slager, restaurant, traiteur etc.) hoeft minder eten weg te gooien. Too Good To Go bestaat sinds 1 maart 2018 en heeft al meer dan 2000 partners waarvan wij er sinds 1 juli één van zijn. De eerste in Baarle!

Hoe werkt het? Zie vooral de app of kijk op www.toogoodtogo.be, maar hier kort het idee: wij stellen pakketten ter beschikking die je kunt reserveren. Betalen doe je via de app (let even op of je een Belgisch of Nederlands account hebt. Bij ons kun je via bancontact, mastercard en paypal betalen). Je zogenaamde magic box kun je aan het einde van de dag ophalen. Dit is een kwartier voor sluitingstijd. Het is dan is het een verrassing wat je krijgt, want wij weten ook niet wat we die dag over hebben. Leuk toch?! En is er niets over? Dan heb je helaas pech, maar je geld wordt automatisch via de app teruggestort. Dit werkt heel eenvoudig.

De eerste verrassingspakketjes zijn inmiddels opgehaald. En we hebben al 6 porties ‘gered’. Het is voor ons ook nog even wennen, maar we staan helemaal achter het idee!

Ps: er kan trouwens nog meer met overgebleven producten. Ook hiermee zijn we aan het experimenteren, wordt snel vervolgd!