Mueslibol met… marshmallows!

Deze moesten we gewoon uitproberen. Een mueslibol met marshmallows. En omdat we nu een mueslibol in ons assortiment hebben kon het. Een andere variant is er eentje met peer, geitenkaas, walnoten en honing.

Nodig voor de marshmallow variant: bosvruchtenjam, 2 aardbeien en 3 marshmallows.

Bereidingswijze: snijd de mueslibol open en besmeer beide kanten rijkelijk met bosvruchtenjam. Leg aan een kant de aardbeien in plakjes erop en daarna de marshmallows. Beide kanten op elkaar en smullen! De liefhebber kan er nog een plakje kokosbrood erbij op leggen. Het is een heel leuk broodje voor kinderen, maar let er op dat er veel noten in de bol zitten.

Nodig voor de peer/geitenkaas variant: een rijpe peer, geitenkaas, walnoten, ijsbergsla en honing.

Bereidingswijze: snijd de mueslibol open en leg op de onderste helft de sla. Schil de peer en leg deze in plakjes erop en vervolgens de geitenkaas en de walnoten. Wij hadden fetakaas, persoonlijk mocht van mij de kaas wat pittiger zijn. Voeg naar smaak honing toe.

Deze variant is trouwens ook lauwwarm erg lekker. De bereidingswijze is hetzelfde maar dan zonder sla. De oven goed voorverwarmen op 180 graden. De mueslibol dan aan twee kanten beleggen en ongeveer 10 minuten in de oven leggen. De helften niet op elkaar drukken. Smakelijk!

De mueslibol is van zichzelf erg gezond. Hij bevat veel vezels, vitamine B en belangrijke mineralen zoals ijzer, magnesium en calcium. De recepten hierboven zijn dat door het beleg natuurlijk niet. In een eerdere column heb ik belegtips voor de krentenbol gegeven. Persoonlijke favoriet is de variant met kaas, kipfilet en mandarijntjes. Klinkt ook apart, maar is echt een aanrader!