We hebben taarten in overvloed. Snel geteld hebben we meer dan 30 taarten en vlaaien in ons assortiment. Voor bij de koffie, om iets te vieren of als toetje. Allemaal even lekker en ook zoet. Daarom eens wat anders en voor de categorie ‘wat te doen met oud brood’ dit snelle en gemakkelijke recept voor een hartige broodtaart:
Ingrediënten:
250 gram kleine broccoli roosjes
200 gram verse zalmfilet
(Zee)zout
Peper
1 eetlepel citroensap
6 sneetjes oud wit of bruinbrood
4 eieren
200 ml crème fraîche
250 ml melk
100 gram geraspte belegen kaas
125 gram kerstomaatjes
Bereidingswijze:
Verwarm de oven goed voor op 200 graden. Kook de broccoli in 4 minuten beetgaar. Even afspoelen onder koud water en dan uit laten lekken. De zalm kruiden met zout, peper en het citroensap en in blokjes snijden. De boterhammen met de korstjes verkruimelen (in de keukenmachine). De eieren los kloppen met de crème fraîche en de melk. Dit vervolgens mengen met de broodkruimels en de kaas. Verdeel het mengsel in een ingevette taartvorm en leg de blokjes zalm met de broccoliroosjes en de tomaatjes erin. Voor de smaak nog wat zeezout en peper erover strooien en de taart in de oven in ongeveer 35-40 minuten goudbruin en gaar bakken. De taart is zowel koud als warm lekker. Smakelijk!
(www.brood.net)